Om mig Services Referencer Anbefalinger Kontakt

Google Shopping: Øg ROAS med 43%


Langt de fleste webshops kører Google Shopping med god succes: Det driver oftest størstedelen af trafikken fra deres Google Ads konto og ROAS ligger for det meste også i den bedre ende af skalaen.

Men selvom Google Shopping uden tvivl er en nøglefaktor til succes for en webshop, oplever jeg gang på gang, at man ikke udnytter de optimeringsmuligheder, der er til rådighed. Derfor lykkes det mig gennemsnitligt at forbedre ROAS med 43% på de konti, jeg overtager - uden at det indvirker negativt på omsætningen.

Helt konkret arbejder jeg med at løse følgende 3 udbredte udfordringer for Google Shopping:


1) Mangelfuldt produktfeed

Google beslutter hvilke Shopping-produkter, der skal vises på hvilke søgninger primært udfra relevansen og detaljegraden af informationer i produktfeeds. Derfor er første skridt mod bedre resultater at sikre, at alle relevante felter i et produktfeed er udfyldt med optimeret data, der overholder Googles retningslinier og understøtter matchet mellem søgning og produkt. I over halvdelen af de Shopping-kampagner, jeg støder på, er der væsentlige forbedringsmuligheder allerede i produktfeedet.

I første omgang rådgiver jeg om, hvordan produktfeedet kan optimeres ved at udfylde relevante felter via webshoppens backend. Da dette ofte indebærer tilføjelse af nye felter og informationer for hvert produkt, kræver denne tilgang udviklings- og redaktionelle ressourcer. Alternativt tilbyder jeg selv at efterbehandle det eksisterende produktfeed i eksterne værktøjer og via regler og opslag udfylde de manglende produktinformationer.


2) Manglende mulighed for buddifferentiering

Der er stor forskel på, hvilke typer af søgninger en bruger foretager, alt efter hvor tæt vedkommende er på at købe: Brede søgninger som ”bærbar computer” = Længere fra køb. Specifikke søgninger som ”dell latitude 7390” = Tættere på køb. På 4 ud af 5 Shopping-kampagner, byder man det samme, uanset hvad brugeren søger på, og dette er ikke optimalt for performance.

I Shopping-kampagner kan man ikke styre, hvilke søgeord, man vil findes på. Men man kan styre, hvilke man ikke vil findes på – og sætte en prioritet på kampagneniveau, der bestemmer, hvilken kampagne Google først prøver at matche med en søgning. Derfor opretter jeg typisk mindst 2 versioner af hver Shopping-kampagne: Kampagne #1 til de brede søgninger med lavere bud og høj prioritet, hvor jeg løbende sorterer specifikke søgninger fra. Og Kampagne #2 til de specifikke søgninger med højere bud og lavere prioritet, som efterhånden overtager flere og flere specifikke, relevante søgninger fra Kampagne #1. Nu kan det pludselig lade sig gøre at byde 2 kr. for ”bærbar computer” i Kampagne #1 og 10 kr for ”dell latitude 7390” i Kampagne #2.


3) Manglende mulighed for at løbende at kvalificere trafikken

De fleste Shopping-kampagner samler enten alle eller mange produkter som produktgrupper i samme annoncegruppe. I Shopping-kampagner vises de søgetermer, der udløser produktvisninger, samlet per annoncegruppe. Det betyder eksempelvis, at man kun kan se, at søgningen ”bærbar computer” har udløst en visning af et eller andet produkt i webshoppen, men ikke hvilket produkt. Jeg vil vove at påstå, at 99% af alle danske Shopping-kampagner har denne udfordring, og at 10-30% af alle Shopping-søgninger ikke matches med det optimale produkt og dermed spilder budgettet….

For at løse denne udfordring, strukturerer jeg altid Shopping-kampagner, så der kun ligger 1 produkt i hver annoncegruppe. På den måde kan man se nøjagtigt, hvilke søgninger, der bliver matchet med hvilket produkt og dermed i langt højere grad udrydde irrelevante søgninger.


Hør mere om min metode

Jeg kalder min tilgang til Shopping-kampagner for Layered Single Product AdGroups (LSPAG). For de kunder, hvor jeg har fået lov at overtage Shopping, har jeg som nævnt i gennemsnit øget ROAS med 43% uden at gå ned i volume på omsætning. Er du interesseret i at høre mere, så kontakt mig på telefon 30648628 eller udfyld formularen herunder.

Klar til at høre mere?

Ring på 30 64 86 28 eller udfyld denne kontaktformular, så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt:Anbefalinger

"Vi har igennem flere år benyttet Per som sparringspartner på SEO/SEM. Hans faglighed, interesse og stolthed for sit arbejde skinner igennem i alt hvad han laver og han er altid på toppen af udviklingen og i stand til konstant af forbedre og optimere. Vi har sammen med Per opnået markante forbedringer i vores besøgstal og søgemaskine tilstedeværelse og jeg tøver ikke med at anbefale Per til andre.”

Henrik Harder
Digital projektleder, Coop

"Vi har arbejdet sammen med Per siden 2007 indenfor SEO og Adwords på mange af vores sites. Han er yderst kompetent indenfor sit felt, ærlig og nede på jorden som person, og har leveret konstant gode resultater gennem årene. Jeg anbefaler ham på det varmeste!"

Jesper Jespersen
Markedsdirektør, Gyldendal

"Jeg har igennem flere år arbejdet sammen med Per - især på search. Per er utrolig dygtig til sit fag. Udover at kunne optimere kampagner, har han også en teknisk indsigt i systemer, der har været en stor hjælp for os. Altid velforberedt, ser nye muligheder og så har Per en yderst behagelig personlighed. Jeg giver Per min varmeste anbefaling."

Lisa Devine
Marketingchef, Lån & Spar

"Per har igennem flere år hjulpet os primært med vores SEO og SEM optimering. Han har en høj faglighed, et godt overblik og stor viden om hvad der sker i den digitale verden. Med hans gode forretningsforståelse og rolige sind har vi opnået nogle rigtig gode resultater sammen."

Sandra Enemærke
Marketingchef, Boxer

"Det var en fornøjelse at arbejde sammen med Per, der håndterede vores Adwords kampagner meget kompetent og med rigtig gode resultater til følge. Per er ligeledes en god ressource til rådgivning om SEO arbejde."

Kristoffer Hjorth Pedersen
Online Manager, Apollo Rejser

"I have worked together with Per in 2016-17 during a very complex and demanding relaunch across 17 countries, where Per managed our SEO, Google Tag Manager and Google Analytics efforts with great expertise right from strategy to implementation. He is always prepared and service minded and his experience and skills makes him a valuable contributor to any marketing project. I warmly recommend him."

Paulina Onsmark
Digital Project Manager, Berendsen

”Jeg har arbejdet sammen med Per Jacobsen omkring vores Google Analytics og Google Tag Manager opsætning. Per er uden tvivl den mest kompetente person jeg har arbejdet sammen med på dette område, og vi har sammen opsat tracking på vores hjemmeside som i kombination med enkle dashboard i Google Data Studio giver et dybdegående indblik i hvordan vores hjemmeside anvendes – både på åben og pålogget side. Jeg vil anbefale Per Jacobsen til alle, der har behov for hjælp til Google Analytics og Google Tag Manager.”

Simon Michelsen
Business Development Manager, Autolease Scandinavia

"Per Jacobsen har haft uvurderlig betydning for min virksomhed. Jeg har allerede anbefalet ham til flere af mine bekendte. Han får mine aller bedste anbefalinger. I kan trygt gå med ham."

Charlotte Hvid
Psykolog, Mind Architect
K-forum